Muffiny z masłem orzechowym i kokosem

DSC_0049

Składniki na 6 muffinek:

– 75g mąki pszennej tortowej
– 50g wiórek kokosowych
– 40g cukru kryształu
– 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
– 90 ml mleka
– 80g masła orzechowego
– 30ml oleju lub roztopionego masła
– 1 jajko
– dodatkowo dodać można posiekaną czekoladę, lub jak w oryginalnym przepisie, 1/2 posiekane batony Snickers

-wg. uznania przyprawy, dodałem cynamon, kardamon i imbir

Przygotowanie:
Składniki suche odmierzamy i mieszamy dokładnie w misce, dodajemy następnie składniki mokre i dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10minut, żeby kokos i mąka mogły zaabsorbować nieco płynów

Piec ok 20/25 minut  w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st.C
bon appétit.

Jeden komentarz do “Muffiny z masłem orzechowym i kokosem

Komentarze są wyłączone.